Već 40 godina u sklopu Centra za likovni odgoj održava se kvalitetna poduka kiparstva za one koji imaju talent, volju, za one koji se ozbiljno pripremaju za Akademiju likovnih umjetnosti, Školu primijenjene umjetnosti ili one koji jednostavno otkrivaju ili traže način da izraze vlastitu kreativnost. Nastava se odvija u pozitivnom okruženju, pristup je individualan s težnjom da polaznik prema svom tempu i sposobnostima usvoji što više vještine i znanja. Svake godine po završetku ljetnog semestra priređuje se godišnja izložba radova polaznika.

Uvod

Rad s polaznicima je individualan dok cijela grupa, uz vodstvo profesora, uči i gledajući i komentirajući radove drugih polaznika. Opuštena atmosfera i pozitivno ozračje, te potpora nastavnika i kolega polaznika gotovo uvijek rezultira uspjehom u naobrazbi i razvijanju talenta. Pozivamo vas da se pridružite tečajevima u našem Centru i otkrijete umjetnika u sebi!

Znanje

  • Tijekom kiparskog programa preko kopiranja gipsanih renesansnih i onih antičkih glava, reljefa, akta, lijevanja pa sve do modeliranja živog modela i modernih izraza u skulpturi polaznik se polako uči samostalnoj korekturi i kao takav je sposoban samostalno oblikovati svoje radove.
  • Polaznik svakim svojim novim radom nauči određene načine oblikovanja i gledanja te služenja alatom.

Semestri

Semestar Trajanje Opis
1 rujan - veljača Upoznavanje s kiparskim materijalom putem vježbi oblikovanja gline (konkavno-konveksna struktura, slobodna i vezana forma).
2 veljača - lipanj Obrada sadre (svojstva, slijepa forma, negativ-pozitiv, forma na klinove, izolacija, armiranje).
3 rujan - veljača Modeliranje i crtanje prema sadrenim predlošcima (reljef, puna plastika). Lijevanje u sadri vlastitih radova.
4 veljača - lipanj Modeliranje glave prema živom modelu. Patine, pozlate i slično. Modeliranje akta prema živom modelu. Slobodna kompozicija u reljefnoj i punoj plastici. Upoznavanje ostalih kiparskih materijala.

Kako se upisati

Informacije o upisima možete dobiti kontaktiranjem Centra, osobnim dolaskom ili putem online forme.

Upit i prijava za upise