U sklopu Centra za likovni odgoj održava se kvalitetna poduka slikanja za one koji se ozbiljno pripremaju za studij na Akademiji likovnih umjetnosti, Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, Arhitekture, Tekstilno tehnološkog fakulteta ili Grafičkog dizajna... Također Centar je mjesto okupljanja brojnih zaljubljenika u umjetnost koji na najbolji mogući način, u prekrasnom ambijentu, dobivaju kvalitetnu poduku i pronalaze vlastitu kreativnost i umjetnički izričaj. Nastava se odvija u pozitivnom okruženju. Pristup svakom polazniku je individualan s težnjom da svatko u svom tempu i prema vlastitim sposobnostima usvoji što više znanja i vještina te ih uobliči u crtežu i slici. Po završetku ljetnog semestra priređuje se godišnja izložba radova polaznika.

Uvod

Rad s polaznicima je individualan dok cijela grupa, uz vodstvo profesora, uči i gledajući i komentirajući radove drugih polaznika. Opuštena atmosfera i pozitivno ozračje, te potpora nastavnika i kolega polaznika gotovo uvijek rezultira uspjehom u naobrazbi i razvijanju talenta. Pozivamo vas da se pridružite tečajevima u našem Centru i otkrijete umjetnika u sebi!

Znanje

  • Polaznici tijekom programa polako uče samostalnu korekturu i kao takvi su sposobni samostalno oblikovati svoje radove.
  • Polaznik svakim novim radom nauči određene načine oblikovanja i gledanja te služenja alatom.

Semestri

Semestar Trajanje Opis
1 rujan - veljača Tehnike promatranja i određivanja privida (slike). Prividne veličine, kutovi, pravci u prostoru (geometrija tijela). Analiza volumena i građenje volumena na crtežu (sadrena glava).
2 veljača - lipanj Studija, raščlanjivanje volumena i građenje volumena na crtežu (gipsani torzo, živi model: figura, glava, akt, kroki)
3 rujan - veljača Osnove kompozicije. Ton. Osnove boje, miješanje boja. Spektar, prigušene boje, komplementarni kontrast, toplo-hladni odnosi boja. Tehnika tempere. Tonske studije prigušenim bojama.
4 veljača - lipanj Tehnika slikanja uljanim bojama (korištenje pribora i medijuma, priprema slikarske podloge, podslikavanje). Rad s punom paletom boja. Kopija starih majstora. Akvarel.

Kako se upisati

Informacije o upisima možete dobiti kontaktiranjem Centra, osobnim dolaskom ili putem online forme.

Upit i prijava za upise