25 tra

  • By czlogz
  • In Novosti
  • Comments Off

Osobita nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas
na otvorenje izložbe:
Sakralna tematika Joze Kljakovića – Uskrs

i predstavljanje šestoga naslova u Biblioteci
Jozo Kljaković u tekstovima drugih autora

Solin, Galerija Zvonimir
četvrtak 28. travnja u 19 sati

Izložba koju je priredila voditeljica Memorijane zbirke Jozo Kljaković u Zagrebu Lidija Fištrek, donosi sedam Kljakovićevih crteža iz fundusa Zbirke, a koji su tematski usko vezani uz Kljakovićevo prikazivanje Kristova uskrsnuća, često korištenoga motiva u njegovu likovnom stvaralaštvu.

Knjiga koju su priredili izv. prof. dr. sc. don Josip Dukić s Katoličkog bogoslovnoga fakulteta u Splitu i Mario Matijević iz Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin šesti je naslov u Biblioteci Jozo Kljaković pokrenutoj prije deset godina. Za razliku od prethodnih knjiga, u ovoj su skupljeni tekstovi drugih autora koji govore o životu i radu Joze Kljakovića. Riječ je o devetnaest članaka poznatih osoba, koje su na razne načine bile s njim povezane.

Obilježavajući deset godina od pokretanja Biblioteke Jozo Kljaković i prve knjige u nizu, “Libar mog života” te održavanja izložbe “Novootkrivenih djela Joze Kljakovića”, otvaranjem ove izložbe i predstavljanjem novoga naslova postignut je novi zajednički zamah u revitalizaciji i ponovnoj valorizaciji života i djela ovoga velikog hrvatskog humanista.

Radujemo se vašemu dolasku!

Organizatori:
Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin
Memorijalna zbirka Jozo Kljaković